Vizualizează online
 
Aurora Boreală
 
share onFacebook
Linkedin
 

Cei mai mulți oameni își doresc să vadă Aurora Boreală, măcar o dată în viață. Unii deja au văzut-o și ar repeta experiența, pentru că au fost captivați.

Într-adevăr este o experiență cu adevărat de neuitat, spectacolul magic oferit de luminile nordului.

Bineînțeles, această călătorie necesită, pe lângă o planificare minuțioasă, ce presupune alegerea perioadei propice și a punctelor cu vizibilitate ridicată, și o mare doză de noroc.

Astfel, te înarmezi cu răbdare, cu hainele potrivite, îți alegi o noapte fără nori, fără lună plină, fără lumini pe cer și speri să ai parte de cel mai frumos spectacol, care se poate vedea pe cer.

Ține cont de recomandările noastre înainte de a-ți rezerva vacanța și pregătește-te să ai parte de cel mai fascinant spectacol al naturii.

Am ales pentru tine patru locuri excelente în care, în nopțile favorabile, îți poți ridica liniștit privirea spre cer și admira Aurora Boreală.

 
 
 
 

Svalbard – situat în Marea Barents, între continentul norvegian și Polul Nord.

Svalbard este un arhipelag mare dar populat cu doar 2400 de oameni, care conviețuiesc împreună cu urși polari, reni, morse și foci.

Trapper’s este unul dintre cele mai confortabile hoteluri din Longyearbyen, capitala Insulei Spitsbergen. Podelele din ardezie și lemn sunt acoperite cu piei de focă, iar lounge-ul are un observator din care poți privi luminile nordului fără să fie nevoie să înfrunți temperaturile scăzute de afară.

Alte activități pe care le poți face aici: safari cu snowmobil-ul, curse cu sănii trase de câini, și desigur, activitatea specifică locului „ dark season hiking”. Pentru cei dornici de aventură, există și o cursă de 70 km, cu husky. Dacă te visezi alunecând printre bancurile de gheață și urșii polari, poți alege să te cazezi pe vasul de croazieră Noordelicht. Cu o vechime de peste 100 de ani, minuțios recondiționat, te va purta în cele mai ascunse locuri.

Când să mergi: în perioada Noiembrie – Martie, dar trebuie evitate lunile în care este lună plină.

 
 
 
 

Parcul Național Abisko din Suedia este considerat ca fiind unul dintre cele mai bune locuri pentru a vedea luminile nordului. Aurora Sky Station este cel mai înalt punct din parcul național. Din Abisko, în 20 minute veți ajunge cu telescaunul la stație iar după o cină copioasă, vă puteți pregăti să „vânați” Aurora Boreală.

Pentru o experiență completă, adăugați la cazare cel puțin o noapte petrecută la Icehotel Kiruna, primul și cel mai mare hotel, construit din gheață și zăpadă.

Când să mergi: dacă vremea permite, stația este deschisă de la începutul lunii Decembrie până spre finalul lunii Martie.

 
 
 
 

Finnmarku - cel mai nordic oraș, care se învecinează atât cu Rusia, cât și cu Finlanda.

Aici se află Observatorul Luminilor Nordului, care funcționează din 1988.

Există șanse ridicate să vedeți luminile din acest punct. În plus, aveți numeroase modalități de a vă petrece restul timpului: cursele cu câini, plimbările cu snowmobilul, nopțile petrecute în sălbăticie, vizitarea indigenilor din satele Sami, pescuitul crabilor.

Când să mergi: Februarie și Martie sunt cele mai bune luni pentru a vedea Aurora Boreală.

 
 
 
 

Peninsula Snæfellsnes - această fâșie de uscat are cele mai spectaculoase peisaje din Islanda. Aici veți găsi un vulcan cu o altitudine de 1466 m, câmpuri de lavă, peșteri, ghețari, cascade și coaste abrupte. Peninsula este mică iar dacă vreți să vă cazați într-un oraș în care să fiți înconjurați de localnici, Stykkisholmur este cea mai potrivită opțiune.

Când să mergi: Între Noiembrie și Martie este perioada optimă pentru a vedea Aurora Boreală.


 
 

Abia asteptăm sa îți planificăm, în cele mai mici detalii, această vacanță. Singura ta „grijă” va ramâne privitul spre cer, la momentul potrivit.

Contactează-ne prin email la travel@jetsetplanner.ro sau la telefon, 0723709353.

Ți-a plăcut newsletter-ul nostru? Recomandă-l prietenilor și urmărește-ne pe Instagram sau Facebook.

 
 
 
 
Facebook Instagram

Jet Set Planner

Telefon: +40 21 230 14 74 | Mobil: +40 723 70 93 53
travel@jetsetplanner.ro | www.jetsetplanner.ro

Vizualizează online

Primiți acest mesaj în urma abonării pe site-ul Jetsetplanner.ro
sau în urma unor conversații anterioare cu echipa Jet Set Planner